Nastavlja se trend smanjenja broja oboljelih u OBŽ: Dosad pristiglo preko 6 tisuća doza cjepiva

blank

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je 319 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije Đakova i Našica, a po jedna s područja Antunovca, Belog Manastira, Čeminca, Donje Motičine, Erduta, Gorjana, Semeljaca i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju je 88 Covid pacijenata i to 65 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (15 na respiratoru), a 23 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su četiri osobe u dobi od 72 do 89 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 741 osoba, a policijski službenici tijekom 16 provjera nisu zabilježili niti jedno kršenje mjera samoizolacije.

Obavili su i 112 nadzora objekata pri čemu također nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 49 nadzora provođenja epidemioloških mjera (20 ugostiteljskih objekata, 8 prodavaonica i trgovina, 6 pekarnica, po 3 trgovačka centra i benzinske crpke te ostalo u drugim objektima), te nisu utvrdili nepravilnosti u njihovom radu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan danas (4. veljače 2021. godine) je rekao kako poboljšanje epidemiološke situacije na području županije potvrđuje i podatak da je sredinom siječnja 14-dnevna incidencija iznosila 241 oboljelih osoba na 100.000 stanovnika, a 1. veljače taj broj je pao na 118,7 osoba.

Voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. Tomislav Dijanić,  smatra da je taj pad rezultat propisanih mjera stožera civilne zaštite i odgovornog ponašanja većine građana.

Dodao je i kako je na područje Osječko-baranjske županije do sada pristiglo 6.030 doza cjepiva, s prvom dozom cijepljena je 3.651 osoba, dok je drugu dozu primilo 2.956 osoba.

(www.icv.hr, tj)