Novi izgled i značajna ušteda: Završena energetska obnova zgrade PP Donji Miholjac

Nakn 35 godina provedenih u dotrajaloj zgradi koja je trošila i puno energije, Policijska postaja Donji Miholjac sada se može pohvaliti novim “ruhom” koji će joj donijeti i znatne uštede nakon realizacije projekta energetske obnove. Cijeli projekt vrijedan je gotovo 5 milijuna kuna, a od toga su oko tri milijuna sredstva iz Europskog fonda regionalnog razvoja.

-Zgrada Policijske postaje Donji Miholjac, ukupne površine preko 2.200 četvornih metara izgrađena je prije gotovo 40 godina. Velik dio budžeta trošio se na energente – istaknuo je Mario Pavin, načelnik PP Donji Miholjac osvrnuvši se na rad PP-a i značenje tog projekta za sve zaposlenike, prilikom svečanog početka rada unutar novoobnovljene zgrade.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, uz riječi pohvale MUP-u na provođenju ovog projekta u Donjem Miholjcu, izrazio je želju i potrebu energetske obnove zgrada preostalih policijskih postaja s područja policijske uprave kako bi svi imali jednake i kvalitetne uvjete za rad.

Prema riječima predstavnika izvođača radova Ivana Dumančića, na energetsku učinkovitost se utjecalo kroz izgradnju toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju unutarnje rasvjete, te povećanjem energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom novog visokoučinkovitog kotla i rekonstrukcijom kotlovnice. A za pripremu potrošnje tople vode postavljena su četiri solarna kolektora. Time je omogućeno da se za zgradu energetskog razreda E utvrdi novi energetski razred C.

Predstavnik službe za investicije i nekretnine Ministarstva unutarnjih poslova Darko Szabo naglasio je kako je po istom modelu sufinanciranja energetske obnove zgrada policijskih postaja i policijskih uprava diljem Hrvatske obnovljeno 25 zgrada ukupne vrijednosti preko 100 milijuna kuna.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content