Koronavirus u OBŽ: 22 novozaražene osobe u posljednja 24 sata, Mađarica prekršila mjeru samoizolacije koja joj je bila određena

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 296 uzoraka od kojih je 22 bilo pozitivno na koronavirus.

Osam novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, pet Valpova, tri su osobe iz Đakova, dvije iz Belog Manastira, a po jedna živi na području općina Bilje, Ernestinovo, Koška i Levanjska Varoš.

Hospitalizirano je 57 oboljelih osoba od kojih je 39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 8 ih je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju nalazi se 18 pacijenata pozitivnih na Covid-19.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 790 osoba.

Policijski službenici proveli su sedam samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za jednu državljanku Republike Mađarske koji je prekršila određenu mjeru samoizolacije te joj je na Graničnom prijelazu Erdut izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Obavili su i 149 nadzora ugostiteljskih objekata u kojima nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content