Od 288 obrađenih uzoraka pozitivno je 15, Našice danas bez ijednog slučaja

- PROMO -

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 288 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronavirus.

Šest novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, a po jedna s područja Antunovca, Čeminca, Đakova, Erduta, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Petlovca, Petrijevaca i Punitovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 98 osoba oboljelih od Covida-19, i to u Kliničkom bolničkom centru Osijek 72 pacijenta od kojih je 12 na respiratoru, a 26 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 684 osoba. Policijski službenici provjerili su 31 osobu u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje propisane mjere. Obavili su i 228 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 59 nadzora provođenja epidemioloških mjera (u 13 objekata uslužnih djelatnosti, 8 pekarnica, po 7 benzinskih crpki, prodavaonica i trgovina te ugostiteljskih objekata, 5 u trgovačkim centrima, u 3 fitness centra, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content