Od Valentinova do Božića: Virovitički kreativci već 10 godina sudjeluju u svim manifestacijama u gradu

”Dugih” deset godina prošlo je od prvog okupljanja članova u virovitičkoj Kreativnoj udruzi “Unikat”. Te 2011. godine rođena je ideja za ostvarivanjem određenih zajedničkih interesa od ljudi koje su iste dijelili, ali i želja da svojim sudjelovanjem u kreativnom stvaralaštvu ostvare i neke svoje, do tada neostvarene ciljeve. Što je sve krasilo Viroviticu, a što je proizašlo iz ruku članova Unikata, gotovo je nemoguće nabrojati, možemo samo spomenuti da nije prošla ni jedna manifestacija u kojoj nisu sudjelovali.

– Trenutno naša udruga ima oko 36 članova svih dobnih skupina, tako da su zastupljeni gotovo svi i svatko kod nas može pronaći neki interes. Konstantno nešto radimo, čak i unatoč ovoj situaciji. Za proteklu godinu možemo izdvojiti Uskrs u Gradu, Valentinovo ili advent u kojima smo sudjelovali u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom. Krajem godine naši su članovi kod kuće izrađivali anđele čuvare koje smo zatim poklonili COVID odjelu Opće bolnice Virovitica, to je bio neki naš mali doprinos u borbi protiv pandemije – izjavila je Đurđica Arnold-Giba, podpredsjednica Kreativne udruge Unikat.

IMG 20210129 103057 Custom

Osim u manifestacijama utjecaj Udruge vidljiv je i na novoobnovljenoj zgradi II Dječjeg vrtića “Cvrčak”. Ukrasi koji krase zgradu djelo su predsjednice Udruge Jasne Baranjec-Keserice, koja nam je otkrila kako će u novom ruhu uskoro zablistati i preostale vrtićke zgrade III i IV.

– Za ukrašavanje zgrade vrtića prvenstveno moram zahvaliti dogradonačelnici Vlasti Honjek-Golinac koja mi je ponudila priliku za oslikavanje zgrade. Sama ideja mi je došla trenutno, htjela sam koristiti boje grada, narančastu, zelenu, ljubičastu i sivu podlogu. Figure dječice dodane su kako bi se razbila monotonija i po svemu sudeći bio je to pun pogodak. Likovi su zapravo vrlo jednostavni po formi, a mogu reći da je na kraju, kada je zgrada bila gotova, došlo do brojnih pozitivnih reakcija i djece i roditelja, što nam daje određeno zadovoljstvo – dodala je predsjednica Udruge Jasna Baranjec-Keserica.

IMG 0421
Foto: Virovitica.hr

Osim što njihove radove možete vidjeti diljem grada, Kreativna udurga “Unikat” ima otvorenu i Facebook stranicu putem koje možete pratiti događanja i njihove kreacije. Isto tako, svi zainteresirani, ukoliko im se svidi neki predmet, mogu se porukom javiti i kupiti ga.

– Za izradu naših predmeta koristimo brojne materijale, tako da se može pronaći za svakoga ponešto. Naši članovi izuzetno su kreativni, kako ovi najmlađi tako i mi malo stariji. Svaka njihova kreacija zaista izgleda prekrasno i ponosni smo što dio onoga što znamo možemo prenijeti i na njih. Iskoristile bismo ovu priliku i pozvale sve zainteresirane da se priključe našoj udruzi, otvoreni smo za sve. Uz druženja i aktivnosti koje su planirane naučit ćete i nešto novo, a svojim kreacijama pomozite i nama da svijet učinimo boljim i ljepšim mjestom za sebe i za druge – zaključile su za kraj.

(www.icv.hr, mra)

130006928 2418275125135890 4534872286614987937 o
Foto: Facebook Unikat

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content