Odrastimo jednako – Faza V: Grad Virovitica nastavlja s provođenjem projekta školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Kako bi se svoj djeci omogućili jednaki uvjeti obrazovanja, Grad Virovitica i u školskoj godini 2020./2021. provodi projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.
Kroz projekt „Odrastimo jednako – Faza V“, Grad je s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurao besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva.

– Svrha ovog projekta je pružiti adekvatnu nefinancijsku pomoć u vidu podjele hrane djeci osnovnih škola koja su u riziku od siromaštva, odnosno našim najranjivijim skupinama – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2020. – 2021.)“. Vrijednost projekta 291.367,76 kuna te se u potpunosti financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom i partnerima.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content