Održana godišnja skupština UDHOS-a Orahovica: Unatoč pandemiji ostvarena većina zacrtanih aktivnosti

Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Orahovica održala je redovnu, godišnju skupštinu na kojoj je prezentiran rad u proteklih godinu dana te predstavljen plan rada za tekuću godinu.

Predsjednik Mirko Sekulić naglasio je kako je udruga odradila 80 posto svojih zacrtanih aktivnosti.

-Kada sve uzmemo u obzir, a to su neprilike s epidemiološkom situacijom, moram reći kako sam iznimno zadovoljan količinom odrađenih aktivnosti. Osim naših sadržaja koje smo odradili sukladno ciljevima našeg osnivanja, a to su obilježavanje obljetnica proisteklih iz Domovinskog rata i sjećanja na naše poginule i preminule suborce te pomoć našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i koliko možemo u životnim problemima, prikupili smo sredstva kojima smo kupili potrebne namirnice i higijenske potrepštine za pomoć stradalima u potresu, bili čuvari i redari u trgovini Spar za vrijeme koronakrize i druge aktivnosti u korist društvene zajednice – u sklopu izvješća o radu rekao je Sekulić.

Skupstina HOS a

Kroz plan rada predsjednik Sekulić je naglasio kako će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji, no ipak aktivnosti za tekuću godinu ima puno.

-Ako ne u cijelosti, siguran sam kako ćemo veliki dio aktivnosti ipak uspjeti raditi. Naravno najvažniji su ciljevi promicanje vrijednosti Domovinskog rata te zdravstvena skrb i podizanje kulture života naših članova, ali i sveukupne braniteljske populacije. Zatim u planu je organizacija tribine HOS-a u Domovinskom ratu Ante Prkačina, zatim tribina “Stres-dijabetes kod braniteljske populacije” koju će voditi dijabetolog Ana Jurić, tu su još i 2. memorijalni turnir za nestalog bojovnika HOS-a Orahovica Davora Jusufovića te 30. obljetnica osnivanja postrojbe HOS-a Orahovica. Još dosta toga je u planu, ali vidjet ćemo koliko će nam epidemiološka situacija dozvoliti – rekao je Sekulić.

Udruga je uručila i dva priznanja pa je tako člansku iskaznicu za počasnog člana dobio Ivan Grgurić, a godišnju nagradu “Ante Paradžik” za poseban doprinos u radu udruge, Stjepan Marković.

Skupstina HOS a

Na kraju skupštine predsjednik Mirko Sekulić obavijestio je članove kako privremeno zamrzava svoj status predsjednika iz osobnih i moralnih razloga te naglasio kako će u tom periodu udrugu voditi dopredsjednik Ivan Starčević. Rad udruge pozdravili su gosti, između ostalih i povjerenik Vlade RH Saša Rister naglasivši kako je vidljivo da je udruga bila itekako vrijedna.

-Uz sve probleme i mala financijska sredstva, UDHOS Orahovica je odradila puno toga što je u ovo vrijeme iznimno pohvalno. Zahvaljujem se također na humanitarnom dijelu rada udruge, a tu mislim na pomoć stradalima u potresu – rekao je Rister.

Skupstina HOS a

Predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš zahvalio se članovima udruge na dolasku na hodočašće Gospi Voćinskoj te pohvalio rad udruge.

-Važno je da je suradnja jako dobra, pomažemo jedni drugima, a sve u cilju čuvanja istine i uspomene na Domovinski rat. Moja zamolba je da svi branitelji budu jedinstveni, jer samo tako smo najjači – rekao je Bubaš.

Skupstina HOS a

Zamjenik župana VPŽ Darko Žužak pohvalio je rad udruge te naglasio kako je 2020. bila teška za sve, a 170 hrvatskih branitelja je preminulo na području županije.

-Ove godine smo vratili ona redovna sredstva za braniteljske udruge i očekujemo prijave i vjerujem kako ćemo svima uspjeti pomoći da ostvare svoje projekte. Moram se osvrnuti i na znak i ulogu HOS-a, u Zakonu o hrvatskim braniteljima stoji HOS kao postrojba koja se borila u Domovinskom ratu i zato se nemamo čega bojati, nego s ponosom prikazati sve naše hrabre branitelje i postrojbe među kojima je ponosni HOS. Sve je manje nas branitelja i zato je važno da budemo jedinstveni jer tako možemo najviše toga napraviti – zaključio je Žužak.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”620317″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content