Općina Feričnci započela s prikupljanjem ponuda za obnovu zgrade vrtića

U Općini Feričanci u planu je adaptacija zgrade vrtića pa je započelo i prikupljanja ponuda za obnovu fasade, krova, limarske radove, te postavljanje oborinske odvodnje. Procijenjena vrijednost ulaganja iznosi 450.000 kuna, bez PDV-a.

– Adaptacijom zgrade vrtića zaokružili bismo ciklus ulaganja u obnovu javnih zgrada u središtu Feričanaca. Proteklih godina obnovljene su zgrade crkve, ambulante, škole te društvenog doma i Općine. Obnova zgrade vrtića bit će još jedan dodatak Feričancima kojim se mijenja vizura središta općine. Također, preuređenjem javnih površina na Trgu Matije Gupca dobit će se potpuno novo lice Feričanaca – zadovoljno je medijima rekao načelnik općine Marko Knežević.

Dodao je kako je Općina prošle godine financirala izmjenu poda u vinskom muzeju, ličenje hodnika te postavljanje novih ulaznih vrata na zgradi čime su se poboljšali uvjeti unutarnjeg prostora, pa je sada na red došao vanjski.

Riječ je o zgradi koja je sagrađena 1905. godine i bila je osnovna škola sve do 1967. kada je sagrađena nova školska zgrada u Feričancima. U njoj su, uz prostor u prizemlju za predškolski odgoj i obrazovanje, na katu uređene prostorije za Udrugu učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” te vinski muzej, koji je reliziran prije sedam godina u okviru projekta Wine tour.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content