OPĆINA MIKLEUŠ Načelnik Dundović: Ove godine očekuje nas uređenje središta Mikleuša i nastavak ulaganja u socijalne uvjete

Općina Mikleuš najmanja je općina na području Virovitičko-podravske županije. Sukladno svom postojanju i djelokrugu vodi brigu o svojim žiteljima, od onih najmanjih do najstarijih, te brine za ulaganje u komunalnu infrastrukturu, što iz vlastitih sredstava, a što prijavom na javne pozive i natječaje ministarstava i iz sredstava EU.

Načelnik Milan Dundović kaže kako se, kada je riječ o prošloj godini, najveće investicije odnose na razvoj komunalne infrastrukture. Među njima su sanacija ceste u dijelu Školske ulice u Mikleušu, izgradnja pješačke staze u Četekovcu i izgradnja pješačke staze na mjesnom groblju u Boriku. Prošle godine završen je i projekt zamjene vanjske stolarije na Mjesnom domu u Boriku.

Ulica Ivana pl. Zajca, dio Školske ulice u Mikleušu i u naselju Borik dobile su učinkovitiju, LED javnu rasvjetu. Sredstva su uložena i u proširenje garaža DVD-a Četekovac te u asfaltiranje prilaza garažama.

Prosiremnje vatrogasnig garaza i dvorista DVD a Cetekovac Custom

– Tijekom godine radilo se na uređenju i opremanju sportskih objekata nogometnih klubova Dinamo Četekovac i Mikleuš u Mikleušu te objekta danog na korištenje KUD-u Mikleuš i ŠRU “Klen” Mikleuš. Uz odobrena sredstva za uređenje i opremanje objekata Općina je sufinancirala i njihov redovan rad, kao i rad ostalih udruga s područja općine te Virovitičko-podravske županije, kao i vjerskih zajednica s područja općine – ističe načelnik Dundović.

Općina već nekoliko godina općina sufinancira rad Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, dolazak specijalista urologa i oftalmologa u Dom zdravlja Slatina, sufinancira rad hitne medicinske pomoći, rad školske kuhinje, kupnju pomoćno-nastavnih sredstava za učenike OŠ Mikleuš, a u cijelosti financira deratizaciju i veterinarsko-higijeničarsku službu.

Briga o žiteljima počinje od najranije dobi, a vidljiva je i u sufinanciranju rada Dječjeg vrtića, Područnog odjela Mikleuš. Da bi olakšali roditeljima plaćanje cijene smještaja, Općina s 80 posto sufinancira rad vrtića, a pomaže i kroz druge demografske mjere.

Cesta prema OS Mikleus Custom

POMOĆ UDRUGAMA I KLUBOVIMA

– Cijele godine nastojimo pomoći roditeljima i obiteljima – isplaćujemo jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad, koja za prvo dijete iznosi 3000 kuna, a za drugo i svako sljedeće 4000 kuna, sufinanciramo prijevoz učenika srednjih škola te dajemo novčanu potporu svim redovitim studentima s područja općine – objašnjava načelnik te ističe kako brinu i o ostalim generacijama, posebno umirovljenicima.

Plan uredenja centra Mikleusa za 2021. god Custom

Kao i susjedne općine, i Mikleuš s Udrugom osoba s invaliditetom Slatina sufinancira projekt “Pomoć u kući”. Ovim projektom zaposlena je jedna osoba s područja općine koja vodi brigu o starijim i nemoćnim osobama iz 10 domaćinstava, odnosno 14 osoba.

U suradnji s Crvenim križem Slatina na području općine provodi se i projekt “Zaželi” putem kojeg su zaposlene četiri osobe s područja općine, a koje također vode brigu o starijim i nemoćnim osobama u realizaciji konkretnih potreba.

Govoreći o planovima za ovu godinu, načelnik Dundović izdvaja uređenje središta Mikleuša.

– Prošle godine kupili smo građevinsko zemljište, a ove godine slijedi izrada sve potrebne dokumentacije i početak radova. Čeka nas i izgradnja pješačke staze u Četekovcu i Mikleušu te uređenje nerazvrstane ceste u Školskoj ulici u Balincima. Planiramo i izgradnju staze na groblju u Boriku i zamjenu vanjske stolarije na objektu nekadašnje škole u Boriku – nabraja neke od projekata načelnik M. Dundović.

Kada se ove godine završi sa zamjenom javne rasvjete u Školskoj ulici u Balincima, cijela općina će dobiti efikasniju, LED rasvjetu. Osim u komunalnu infrastrukturu Općina pomaže i sufinancira i rad udruga, vrtića, osnovne škole, aktivnosti vjerskih zajednica, a brine i o zdravstvenoj zaštiti. A kako doznajemo, ove je godine u planu i sanacija krovišta ambulante u Mikleušu.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content