OPĆINA PITOMAČA Održana 30. sjednica Općinskog vijeća: U novom sastavu mijenja se broj vijećnika

U Domu kulture “Drago Britvić” u Pitomači jučer (četvrtak) je održana 30. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača u ovom sazivu.

Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika općine Pitomača Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, te prisutnih vijećnika, sve točke Dnevnog reda (njih čak 19) usvojene su jednoglasno.

Najznačajnije točke Dnevnog reda bile su one vezane za donošenje Statuta i Poslovnika Općinskog vijeća Općine Pitomača, odnosno usklađenje s člankom 32. Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (“Narodne novine” broj 144/20), kojime je propisan broj članova predstavničkog tijela jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave koji se određuje ovisno o broju stanovnika i to tako da predstavničko tijelo s više od 10.000, a manje od 20.000 stanovnika ima 15 članova. Dakle, Općina Pitomača će u novom sastavu imati dva vijećnika manje.

Vijece PT 2

-Većina točaka Dnevnog reda uglavnom je vezana uz planove koji su doneseni ranije što se tiče raznih investicija, odnosno davanje suglasnosti načelniku za potpisivanje određenih ugovora vezanih uz natječaje koji su došli za neke projekte koji se trenutno provode – rekao je R. Bakan te izdvojio Donošenje odluke o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Centra za kulturu “Drago Britvić”.

Vijece PT 3

Ovom Odlukom raspisuje se Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Centra za kulturu “Drago Britvić” na vrijeme od četiri godine. Javni natječaj iz članka 1. ove Odluke traje osam dana, a postupak otvaranja i razmatranja prispjelih prijava provest će Stručno vijeće Centra za kulturu “Drago Britvić” koji će Općinskom vijeću Općine Pitomača dostaviti natječajnu dokumentaciju s utvrđenim prijedlogom za izbor.

U Javnom natječaju objavit će se uvjeti koje mora ispunjavati kandidat, traženi dokazi o ispunjavanju uvjeta, vrijeme za koje se imenuje, rok do kojeg se primaju prijave kandidata i rok u kojem će prijavljeni kandidati biti obaviješteni o izboru.

Preostale točke Dnevnog reda o kojima se jučer govorilo možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, ts, foto; T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content