Općina Suhopolje i dalje potiče poduzetništvo: Više od 60 tisuća kuna za četiri nova poduzetnika

Suhopolje je prva općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja sufinancira malo poduzetništvo i obrtništvo na svojem području. S tom praksom počeli su još 2018. godine, a ove je godine objavljen treći po redu Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva koji je bio raspisan 11. siječnja te su se poduzetnici sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području Općine Suhopolje mogli prijaviti na tri odgovarajuće mjere.

Po završetku Javnog poziva, a sukladno zaprimljenim prijavama, danas (ponedjeljak) su sukladno epidemiološkim mjerama, potpisani ugovori s četiri nova poduzetnika kojima će se ukupno isplatiti više od 60 tisuća kuna.

– Bespovratna sredstva dobili su knjigovodstveni servis Ema, obrt za strojnu obradu Gregurić, Auto Bjeli d.o.o. te obrt za računalno programiranje Par ideja. Sredstva su dodijeljena s ciljem očuvanja tradicijske, deficitarne i proizvodne djelatnosti, a s obzirom na ovu prepoznatu mjeru od strane naših poduzetnika, svakako planiramo nastaviti s mjerama pomoći našim poduzetnicima i u budućem razdoblju – poručuje načelnik Siniša Horvat.

(suhopolje.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content