Općina Suhopolje sufinancira kastraciju pasa i mačaka svojim mještanima: Cilj je spriječiti nekontrolirano razmnožavanje i napuštanje životinja

Općina Suhopolje u 2021. godini sufinancirat će kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu mještana koji imaju prebivalište na području općine Suhopolje. Za tu namjenu u općinskom proračunu izdvojeno je 10 tisuća kuna, a sufinancirat će se kastracija pasa: 200 kuna za ženke, 100 kuna za mužjake te kastracija mačaka: 100 kuna za ženke i 50 kuna za mužjake.

Prema riječima načelnika Suhopolja Siniše Horvata cilj je na ovaj način pomoći mještanima i potaknuti ih na kastraciju svojih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje, a samim time i napuštanje životinja.

– Na ovaj način, u suradnji s Prijateljima životinjama, želimo spriječiti napuštanje životinja koje se događa zbog nekontroliranog razmnožavanja. Napuštanje i odbacivanje štenaca i mačića po kanalima uz ceste problem je s kojim se svi borimo već godinama. Na ovaj način želimo utjecati na savjest samih vlasnika da se pobrinu za to da se ne nađu u situaciji da moraju napuštati štence i mačiće ili biti na još gori način okrutni prema njima – rekao je načelnik Horvat te dodao da se kastracija može obaviti u Veterinarskoj stanici Suhopolje i Veterinarskoj praksi za male životinje – Feliks u Virovitici.

Više o uvjetima sufinanciranja pogledajte OVDJE.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content