OPĆINA VOĆIN Načelnik Predrag Filić: Nastavljamo razvijati naš turistički potencijal

Općina Voćin poznata je kao jedna od najmlađih u Hrvatskoj, a gledajući na prošlu godinu, načelnik Predrag Filić zato najviše izdvaja projekte infrastrukturnog razvoja za djecu i mlade, na koji su posebno ponosni.

– Moj najdraži projekt do sada svakako je izgradnja dječjeg vrtića u Ćeralijama kao i dječjeg igrališta u Voćinu u Velikom parku – kaže P. Filić.

Prošle godine nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Voćinu, kojeg financijski prati i Općina, a sredinom kolovoza počela je izgradnja Doma udruga, čiji je investitor Kulturno-umjetnička udruga Voćin.

– Općina Voćin je uz pomoć europskih sredstava izgradila dječji vrtić u Ćeralijama, kao i naša Kulturno-umjetnička udruga koja gradi Dom udruga. Sve navedene projekte općina Voćin i komunalno poduzeće Votina d.o.o. prate svojim fiskalnim kapacitetima nastojeći osigurati čim širu paletu usluga uz najmanje moguće cijene – ističe načelnik.

IMG 9749

DEMOGRAFSKA ULAGANJA

Općina Voćin iz svog proračuna izdvaja 2.000 kuna za svako novorođeno dijete, a sufinancira rad dječjih vrtića u Voćinu i Ćeralijama s više od 90 posto ekonomske cijene.

– Za roditelje to znači da vrtić plaćaju 200 kuna mjesečno po djetetu. I ove ćemo godine, kao i svih do sada, nastaviti sufinancirati prijevoz srednjoškolaca i smještaj i prehranu u učeničkim domovima – najavio je P. Filić.

Vezano uz planove za ovu godinu, ističe kako su Fondu za oporavak kandidirali tri velika projekta: Centar za posjetitelje u Velikom parku, Dom za starije i Kulturno-kongresni centar.

-Također, u fazi smo pripreme projekta i ishođenja dozvola za projekt „Jezera“ u sklopu kojeg ćemo graditi restoran, sportske terene i smještajne kapacitete. Želim istaknuti da smo u proteklih godinu dana uložili puno truda u pripremanje potrebne dokumentacije za projekte za koje smo aplicirali na fondove Europske Unije. Stoga možemo potvrditi da smo spremni za sve nadolazeće natječaje koji raspisuju fondovi Europske Unije, a naglasak je na onima koji pridonose razvoju turističke infrastrukture na području općine Voćin – poručuje načelnik Filić. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content