Pavo Tutenov izabran za predsjednika Podružnice HSP-a grada Slatine

U subotu je na saziv povjerenika HSP-a za grad Slatinu Pave Tutenova u Hrvatskom domu u Slatini održana konstituirajuća sjednica gradske Podružnice HSP-a grada Slatine. Poštujući epidemiološke mjere vezane uz koronavirus sjednici je nazočio minimalan broj članova i gostiju.

Nakon intoniranja himne hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i članovima HSP-a, Pavo Tutenov pozdravio je sve nazočne te se krenulo u izbor. Za predsjednika je izabran Pavo Tutenov, za dopredsjednike su izabrani Goran Draksler i Dragan Kokoška, tajnik je Zdravko Kodrić, a rizničarka Mara Fiket. U Izvršni odbor imenovani su Ivan Medved, Zoran Rabić, Martin Bišćan i Stjepan Vresk, dok Nadzorni odbor čine Dražen Kuda, Ksenija Dolovski i Mijo Grgić.

Izabranim članovima slatinske Podružnice HSP-a čestitke je uputio predsjednik Pavo Tutenov, te im se zahvalio na ukazanom povjerenju. Istaknuo je da će ovu odgovornu funkciju obnašati časno i savjesno. Rekao je da je dosta posla pred strankom u Slatini kako bi postala snažna i respektabilna, te da pravi i pošteni rad tek počinje.

147419258 887006715483739 7215110209765387364 n scaled

– Velika mi je čast ali i obaveza, tim više što su pred nama lokalni izbori za koje se moramo dobro pripremiti. HSP je na području grada Slatine na neko vrijeme ‘klonuo’, no došlo je vrijeme da ponovno ojača što je cilj ove nove ekipe i vjerujem da možemo biti konkurentni na predstojećim izborima na koje ćemo izaći samostalno te se nadam osvojiti barem jedan mandat. Na nama je da krenemo putevima pravaštva i Ante Starčevića i njegovim idealima, a rezultati će doći – istaknuo je Tutenov uputivši zahvalu članu Glavnog stana HSP-a i predsjedniku Županijskog vijeća HSP-a Virovitičko-podravske županije Mati Bubašu, koji je ujedno i član slatinske Podružnice HSP-a na potpori i ukazanom povjerenju.

U ime svih članova i svoje osobno ime, čestitke novoizabranom rukovodstvu slatinskog HSP-a uputio je Franjo Kraljik, predsjednik Podružnice HSP-a općine Nova Bukovica.

– Drago mi je da ste ponovno pokrenuli Podružnicu Hrvatske stranke prava u Slatini, osobito što se okupila u ovakvom sastavu s vrijednim i kvalitetnim ljudima. Ovo je jedna utakmica u kojoj će trebati puno truda i rada, a vi imate tim koji će dati sve od sebe te pokrenuti rad, ne samo u Slatini već i ostalim podružnicama HSP-a. Nama treba netko da nas digne, jedna kvalitetna ekipa kao što je vaša, kako bi ljudi uvidjeli pravi HSP koji će ovu državu odvesti u bolji život – rekao je Kraljik.

Na kraju se s nekoliko riječi obratio predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš izrazivši još jednom svoju potporu radu slatinske Podružnice HSP-a.

– Na nivou županije imamo samo pet podružnica, ali se pokušavamo proširiti kako bi ponovno stekli snagu, kao što smo svojedobno imali šest županijskih vijećnika, župana i predsjednika Županijske skupštine. Ta su vremena iza nas i moramo krenuti dalje, ponovno okupljati ljude oko sebe. Hrvatska stranka prava najstarija je stranka u Hrvata, ona je stvorila HOS, prve oružane snage koje su zajedno s MUP-om stale u obranu Hrvatske. Bili su to jedni od najboljih i najhrabrijih vojnika i to ne smijemo nikada zaboraviti – zaključio je Bubaš, uputivši čestitke novoizabranom rukovodstvu.

(www.icv.hr, adf, mf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content