POLICIJSKA POSTAJA ORAHOVICA Energetskom obnovom do ljepše vizure, ali i bolje funkcionalnosti poslovanja

Policijska postaja Orahovica tijekom 2020. godine provela je projekt energetske obnove zgrade. Provedbom projekta sufinanciranog iz EU Fonda za regionalni razvoj omogućeno je da zgrada u budućnosti pruža dugoročne uštede u korištenoj energiji koja je potrebna za normalno funkcioniranje ove institucije. Vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna od čega je 1,2 sufinanciran iz EU fonda. Projekt je zaključen završnom konferencijom kojoj su nazočili načelnik PU VPŽ Siniša Knežević, načelnik PP Orahovica Krunoslav Bot te povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

-Ovaj projekt ima jedan veliki značaj za cijelu Policijsku upravu. Ovaj objekt je dobio jednu novu funkcionalnu vizuru za jedna normalniji rad djelatnike Policijske postaje u Orahovici. Osim te važne nov slike koju je ova obnova donijela, donijela je i veliku uštedu Policijskoj upravi, a siguran sam da će se i građani bolje osjećati u ovako uređenom objektu. Ovo nije kraj radova na ovoj zgradu, već sada mogu najaviti da slijede novi radovi uređenja unutrašnjosti zgrade i to sredstvima Policijske uprave, a isto tako intenzivno će raditi i na uređenju ostalih zgrada u našoj županiji – rekao je načelnik PU VPŽ Siniša Knežević.

1902policija 2

Načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot naglasio je koliko ova obnova znači djelatnicima Policijske postaje:

-Stara zgrada građena je 1955., a ova novije 1985. i definitivno je došlo vrijeme da se obje adekvatno urede, kako izvana tako i iznutra. Vanjski dio je sada riješen, a evo nadam se ove godine kako će i ovaj unutrašnji dio biti riješen. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta koji će donijeti puno ne sano na vizuri nego i na funkcionalnosti posla u ovoj zgradi – rekao je Bot.

Povjerenik Saša Rister istaknu je vrhunski suradnju Grada i Policije gdje god je ista bila potrebna te naglasio kako se Grad stavlja na raspolaganje u budućnosti Policiji što god bude u mogućnosti:

-Iako sam na ovom mjestu samo dva mjeseca, moram istaknuti odličnu suradnju nas kao jedinice lokalne samouprave s Policijskom postajom Orahovica, ali i Policijskom upravom VPŽ, a isto tako i dok sam bio na mjestu predsjednika gradskog Vijeća. Naravno da se stavljamo na raspolaganje i Postaji i upravi, posebno glede budućih projekata koje možemo zajednički odraditi. Ovaj projekt je odrađen na najbolji mogući način i čestitam svima koji su u njemu sudjelovali – zaključio je Rister. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content