POMOĆ PETRINJI Virovitičani se uključuju u pomoć obitelji Zgurić, kupuju majice koje su postale hit

Pomoć stradalima u potresu u Petrinji, Glini i Sisku ne prestaje. Virovitičani su se ovih dana uključili u hvalevrijednu akciju pomoći obitelji Zgurić i to kupovinom majica poznatog Petrinjskog volontera Saše Oseničkog, čiji su rad na pomoći stradalima zacijelo pratili i mnogi naši čitatelji.

Za one koji ne znaju, Saša Osenički iz Petrinje, glazbenik, osiguravatelj i svojevrsni “dobri duh” stradalog područja, a čija je kuća također pretrpjela štetu, među prvim je herojima koji je odmah krenuo konkretno pomagati onima u potrebi, razvozeći obroke, organizirajući pomoć, radeći po 18 sati dnevno kako nitko ne bi ostao gladan i kako bi se što prije popravile oštećene kuće. Ove godine će dobiti nagradu “Ponos Hrvatske”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

On je osobno našao misiju – odabrao je obitelj Zgurić koja ima petero djece i odlučio im potpuno obnoviti kuću stradalu u potresu. I to tako da prodaje majice sa specifičnom porukom – 53nja u srcu, koje su već postale svojevrsni brend u Hrvatskoj.

Majice su stigle su i do nas – Facebook grupa Sharing and caring Virovitica je na poticaj Marine Kirhmajer Taboršak, liječnice dentalne medicine, koja je stupila u kontakt sa Sašom, odlučila uključiti se u akciju.

– Odlučili smo pomoći gospodinu Saši Osenički. Saša je iz Petrinje, stradala mu je kuća, ali on je pokazao veliko srce i odlučio pomoći drugima. Taj veliki dobrotvor, također i dobitnik nagrade “Ponos Hrvatske” koju će primiti 23.2.2021.,odabrao je obitelj Zgurić koja ima petero djece i želi im kompletno obnoviti kuću. Printa i prodaje majice za simboličnih 50 kuna i tim prihodom će se obnoviti kuća. Njegove majice su zapravo postale brend i narudžbe stižu iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz inozemstva.

Veličine majica su od S do 3XL i imaju simboličan natpis. Pokažimo da imamo srce kao kuća i pomozimo Saši u njegovom naumu. Svoju majicu možete naručiti i preuzeti kod nas. 53nja u srcu – poručili su iz grupe koja okuplja oko tri tisuće članova i aktivno pomaže građanima u svakoj životnoj potrebi.

(www.icv.hr, mlo, foto: Facebook)