Pomogla i Hrvatska turistička zajednica: Počele pripreme za najveću orahovačku manifestaciju – “Orahovačko proljeće”

Hrvatska turistička zajednica uplatila je orahovačkoj Turističkoj zajednici iznos od 120.651,08 kuna. Sredstva su isplaćena sukladno Uredbi Vlade Republike Hrvatske o namjeni i raspodjeli sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent za 2020. godinu za TZ-ove na području Virovitičko-podravske županije.

-Ova sredstva će nam biti od iznimne pomoći budući da je u planu Turističke zajednice grada Orahovice organizacija “Orahovačkog proljeća”, ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka slika. Isto tako od manifestacija u prvom dijelu godine, ako sve bude u redu, organizirat ćemo Dan grada dok sve ostale manifestacije prije toga kao što je recimo “Bal pod maskama” neće moći biti organizirane, što zbog činjenice kako nemamo proračun, što zbog epidemiološke situacije. Ipak, najvažnije je sada da smo ova sredstva dobili i već smo počeli s pripremom organizacije najveće orahovačke manifestacije “Orahovačko proljeće” – rekla je voditeljica Turističke zajednice grada Orahovice Lana Jurkin.

-S obzirom na trenutnu situaciju u Gradu Orahovici, ova sredstva su više nego dobrodošla. Također pratimo natječaje kako bi što više planova realizirali upravo putem natječaja i projekata. Još jednom se zahvaljujemo Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije preko koje smo i realizirali ova sredstva – zaključio je povjerenik Vlade RH Saša Rister.

(www.icv.hr, vg; foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content