Rezultat policijske akcije: Biciklist napuhao 3.60 promila, najbrži vozači “uslikani” u Starom Gracu i Borovi, stižu im paprene kazne

Unatoč najavama o pojačanom postupanju u prometu i provedbi izvanrednih akcija zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, protekli tjedan je utvrđen veliki broj prekršaja u nadzoru prometa, dok su najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu i najveća utvrđena brzina također bili visoki.

Naime, najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,60 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 47 godina, višestrukog počinitelja prekršaja ove vrste, u petak u 13,55 sati u Gradini, dok je najveća utvrđena brzina bila 118 km/h i biti će sankcionirajuća za dva vozača osobnih automobila, izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

Ta brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 21,25 sati u Starom Gracu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h i u utorak u 14,30 sati u Borovi, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Vozaču koji je u prekršaju snimljen u Starom Gracu, nakon utvrđivanja njegovog identiteta, će pristići kazna od 3000 kuna, bit će mu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 1 mjesec, ako mu je ovo prvo zatjecanje u ovom prekršaju, i 3 negativna prekršajna boda, dok će vozaču koji je u prekršaju snimljen u Borovi, pošto je na toj dionici ceste ograničenje brzine kretanja vozila od 50 km/h, pristići kazna od 10.000 kuna i biti izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca, ako je prvi puta zatečen u počinjenju ovoga prekršaja, i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 329 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 62 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 74 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu je na području cijele Policijske uprave u petak, 19. veljače od 16 do 24 sata provedena akcija nadzora prekršaja četiri najčešća ubojice u prometu. U provedbi akcije je kod 134 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 67 prekršaja, od kojih osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, četiri prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan se na području Virovitičko – podravske županije dogodilo 8 prometnih nesreća od kojih 4 s materijalnom štetom i 4 prometne nesreće s nastradalima. U tim prometnim nesrećama nije bilo teško nastradalih sudionika u prometu, jer je svih 5 osoba lako ozlijeđeno i to 4 sudionika u osobnim automobilima i jedna pješakinja.

Dvije prometne nesreće su uzrokovali počinitelji koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a svi počinitelji su upravljali osobnim automobilima.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content