Srednja škola Stjepana Sulimanca dobila ERASMUS akreditaciju koja predstavlja „člansku VIP iskaznicu“ kluba za mobilnost

Srednja škola Stjepana Sulimanca bilježi najveći uspjeh škole u EU projektima do sada. Naime, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, dodijelila je Srednjoj školi Stjepana Sulimanca ERASMUS AKREDITACIJU. Erasmus akreditacija je poput članske iskaznice VIP kluba za mobilnost. S akreditacijom Srednja škola Stjepana Sulimanca je dobila pristup sredstvima u okviru “Ključne aktivnosti 1” tijekom svih sedam godina provedbe programa (2021.-2027.). Ukratko, Srednja škola Stjepana Sulimanca više se ne mora za svaki natječaj boriti individualno, jer se je, uz potporu svog osnivača, Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, dokazala provedbom dosadašnjih projekata. Dokazali su se kako kvalitetno provoditi projekte, a pritom su izradili strategiju internacionalizacije te obvezali na garanciju kvalitete u provedbi Erasmus+ programa. U narednih sedam godina, školi je dovoljno samo da se prijavi za mobilnost. U Republici Hrvatskoj se u strukovnom obrazovanju samo 22 ustanove mogu pohvaliti Erasmus Akreditacijom.

– Ovo je još jedan dokaz kako je ulaganje u školstvo i obrazovanje, gradnja novih škola ili njihova obnovu, te ulaganje u novu opremu na području Virovitičko-podravske županije ispravan put. Ovo je i priznanje školi koju krase iznimno vrijedni djelatnici uz ravnatelja Josipa Ivoša, koja je tako postala dio elitnog kluba akreditiranih ustanova u Europskoj uniji – naglasio je i čestitavši pritom Srednjoj školi Stjepana Sulimanca župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Facebook, Fotografije: Facebook i Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content