Stanje u prometu prošlog tjedna: U prometnoj nesreći u Lozanu mladi vozač teško ozlijeđen

Protekli tjedan na području Virovitičko-podravske županije dogodilo se 10 prometnih nesreća od kojih osam s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s nastradalima. U te dvije prometne nesreće tri su osobe teško ozlijeđene i jedna je smrtno stradala.

Od posljedica prometne nesreće je na ulazu u Lipovac u srijedu u 17.30 sati preminuo vozač osobnog automobila, a u toj prometnoj nesreći uzrokovanoj upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom su putnica u tom vozilu i mladi vozač teretnog vozila teško ozlijeđeni.

Teško je ozlijeđen i mladi vozač osobnog automobila u slijetanju vozila s ceste uzrokovanom nepropisnim kretanjem kolnikom u subotu poslije 22 sata u Lozanu.

Većina prometnih nesreća, među njima i one s najtežim posljedicama, su se dogodile u noćnim uvjetima vožnje, a utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog počinitelja, izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

Najveća koncentracija alkohola i brzina na području općine Pitomača

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 259 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.49 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 31 godinu u ponedjeljak u 15 sati u Velikoj Črešnjevici, dok je najvećom utvrđenom brzinom od 122 km/h u petak u 18.40 sati u Pitomači upravljao vozač osobnog automobila, i to na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Pojačani nadzor prometa

I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 110 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Ovoga tjedna, od 8. do 14. veljače će sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL policijski službenici vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content