SVJETSKI DAN BOLESNIKA Nada Pintar: I liječnici i medicinske sestre šest dana davali su sve od sebe da mi pomognu

Nada Pintar iz Pitomače bila je jedna od pacijentica na COVID odjelu virovitičke Opće bolnice. Nakon pojave prvih simptoma odmah se javila svom liječniku koji ju je poslao na testiranje. Smjestili su je na jedan od Covid odjela gdje se nalaze pacijenti koji zbog svojih simptoma postaju suspektni na koronavirus. Provela je tamo nekoliko dana dok joj nalaz nije pokazao da je negativna.

– Osjećala sam mučninu i dobila sam osip, što mi je bio dovoljan alarm za uzbunu. Ubrzo sam se našla u bolnici i provela tamo šest dana. Tijekom tog vremena ništa nam nije nedostajalo. I doktori i sestre trudili su se olakšati nam te dane u najvećoj mogućoj mjeri. Svi su uistinu bili odlični, stalno nam je netko dolazio i provjeravao kako smo, brinuo je li nam u sobi dovoljno toplo, jesu li svi prozori zatvoreni, sve je bilo odrađeno maksimalno profesionalno – rekla je Nada.

I sama je priznala kako je u na odjelu najteže podnosila odvojenost od obitelji.

– Oni su mi najviše nedostajali. Imam troje djece, supruga i svekrvu. Sva sreća da imamo pametne telefone pa smo se mogli i čuti i vidjeti, ali nije to to. Zato su za nas tu bile medicinske sestre, one su nam bile sve što smo imali i za to im moram izreći jedno veliko hvala, što su unatoč cijeloj toj situaciji ostale izuzetno pribrane i pozitivne – dodala je.

Bolničko liječenje i ”druženje” s doktorima Nadi nije strano. Naime, kako nam je kazala, u posljednjih nekoliko godina više je bila po bolnicama nego kod kuće.

– Imala sam dosta zdravstvenih problema koji su zahtijevali bolničku njegu, tako da sam puno vremena provodila u bolnici, u operacijskim salama ili na odjelima. Upoznala sam jako puno liječnika i moram naglasiti da u tih nekoliko godina intenzivnijeg liječenja nisam doživjela niti jedno negativno iskustvo, ni od strane doktora, ni od medicinskih sestara. Ista situacija bila je i u ostalim bolnicama koje sam morala posjećivati, poput one u Osijeku ili Zagrebu. Osoblje je uistinu u svakoj od njih bilo profesionalno, vrlo ljubazno i maksimalno posvećeno svakom pacijentu. Što se tiče mog posljednjeg boravka na COVID odjelu, nitko ne zna kako je to i što se sve ovdje prolazi dok jedan dan ne završi ovdje. Što nam ti ljudi koji su svakodnevno s nama znače, a znače nam nevjerojatno mnogo. Stoga bih još jednom zahvalila doktoru Gladoviću i sestri Ružici, kao i svima koji su u bilo kojem trenutku bili uz nas, tješili nas, podržavali i borili se zajedno sa svima nama – zaključila je Nada.

***Poštovani čitatelji, originalan tekst je ispravljen jer smo u prvoj verziji krivo interpretirali podatke koje smo dobili. Ispričavamo se našoj sugovornici i svima koje smo krivom interpretacijom podataka doveli u zabludu.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content