TALENTIRANI VIROVITIČANIN Može li Hrvoje Babec ostvariti višemilijunski transfer?

Kako funkcionira momčad koja već nekoliko sezona osvaja srca poklonika hrvatskog nogometa? Kad sve to predstavi predsjednik Gorice, Nenad Črnko, onda izgleda dosta jednostavno. Okosnica ekipe je jasna, znaju se glavni igrači…

– Meni je u ovom trenutku bitno zadržati ljude poput Kahline, Steenvoordena i Suka. Za njih sam i odbijao neke transfere jer sam rekao da će jedan igrač poput Suka koji je već prešao 30 godina nama biti jeftiniji ako ga zadržimo dokle god želi igrati, čak da mu i povećamo uvjete. Uz njega će biti povećana vrijednost ostalim, mahom mladim igračima.

Mnogi su uvjerenja da će Kristijan Lovrić, jednom kada ode, predstavljati igrača za kojeg je Gorica dobila najviše novca. No Črnko tvrdi da to neće biti tako.

– Morate znati da je Gorica zapravo klub koji je u nekim utakmicama razvijao i po četiri potencijalna hrvatska U-21 reprezentativca. Tu govorimo o Špikiću, o Mitroviću, o Krizmaniću koji je po meni trenutno najveći potencijal Gorice i bit će veći transfer od Lovrićevog. Ali, moramo biti pametni pa ga ne prodati odmah, nego ga stabilizirati da bude kvalitetan. Tu je i Hrvoje Babec – riječi su predsjednika turopoljskog nogometnog čuda za Sportske novosti

Već svima dobro poznati Hrvoje Babec jedan je od najtalentiranijih nogometaša s područja Virovitičko–podravske županije. Posljednje dvije sezone standardni je prvotimac Gorice, kluba koji se od ulaska u 1. HNL etablirao kao onaj u kojem su brojni mladi igrači stekli afirmaciju.

Može li njegov transfer biti ostvaren uz višemilijunsku odštetu, pokazat će ljetni prijelazni rok. Babecova je trenutna vrijednost prema Transfermarktu 700 tisuća eura.

(www.icv.hr, mš, sportske.jutarnji.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content