U 68. GODINI: Preminuo Đorđe Balašević, legendarni kantautor zbog kojeg su mnogi znali i za Viroviticu

ĐORĐE BALAŠEVIĆ, legendarni kantautor preminuo je danas u 68. godini. Kako prenose mediji u Srbiji i Hrvatskoj, Balašević je prije tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje se liječio od upale pluća.

Imao je koronavirus i bio je u lošem stanju. Liječnici su poduzeli sve, ali do poboljšanja njegovog stanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema.

Rođen je 11. svibnja 1953. godine u Novom Sadu. Pisao je pjesme o životu, prepune emocija i iskrenih ljudskih priča, s kojima se publika na cijelom području cijele Jugoslavije lako mogla poistovjetiti, pa su na njegovim koncertima, za koje se uvijek tražila karta više, nerijetko bili i oni od 70, kao i tek stasali “neki novi klinci”.

“Priča o Vasi Ladačkom, Devojka sa čardaš nogama, Provincijalka, Ne lomite mi bagrenje” i brojne druge postale su antologijske. Izdao je 12 samostalnih studijskih albuma i sedam kompilacija najvećih hitova.

Bio je u sretnom braku sa suprugom Oliverom, ljubavi svog života, s kojom ima troje djece: sina Aleksu i kćeri Jelenu i Jovanu.

Ljubitelji njegove glazbe iz cijele regije danas znaju gdje je Virovitica, zahvaljujući pjesmi koju joj je posvetio,  kao gradu u “kojem ne postoje pritisci”.

Posljednji koncert u Virovitici održao u ljeto 2004. godine, promovirajući album “Rani mraz”, a publika će ga pamtiti i po posebnom koncertu u Hrvatskoj, u prepunoj Areni 26.12. 2019. godine, tek mjesec dana nakon proživljenog infarkta, kada je i mlade i stare ponovno osvojio svojim šansonama i poznatim hitovima i obećanjem da se na njega može računati.

Diljem regije od legendarnog “Đoleta” opraštaju se kolege glazbenici i vjerna publika koja je s njim rasla i proživljavala – život. (index.hr, foto: screenshot Youtube)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content