U Milanovcu devetnicom počela duhovna priprava za blagdan Stepinčeva: Svečano misno slavlje na Stepinčevo predvodi fra. Rozo Brkić

blank

U ponedjeljak, 1. veljače u župnoj crkvi u virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu počela je devetnica u čast zaštitnika župe – blaženog Alojzija Stepinca.

Kroz svih devet dana, svete mise na rasporedu su u 18 sati i 30 minuta u župnoj crkvi u Milanovcu. Pobožnost započinje u 17 sati i 45 minuta molitvom Gospine krunice i litanijama u čast blaženom Alojziju Stepincu. Posljednja tri dana devetnice, u trodnevlju svete mise i pobožnost predvodit će svećenici gosti.

U nedjelju, 7. veljače, pobožnost križnog puta i svetu misu predvodit će velečasni Mario Matijević, župnik u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici.

U ponedjeljak, 8. veljače, svetu misu i euharistijsko klanjanje predvodit će velečasni Krunoslav Siroglavić, prefekt u požeškom Kolegiju.

U utorak, 9. veljače svetu misu predvodi velečasni Žarko Turuk, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru.

Na sam blagdan Stepinčeva, 10. veljače, bit će dvije svete mise. U 10 sati svetu misu predvodi domicilni župnik velečasni Josip Homjak, a svečano euharistijsko slavlje u 18 sati i 30 minuta predvodi fra Rozo Brkić, župnik župe Predragocjene Krvi Isusove u Kozari Boku, donedavni župnik virovitičke župe svetog Roka.

Kroz sve dane bit će prilika za svetu ispovijed.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)