U posljednjih osam godina poduzetnici u zonama grada Virovitice ostvarili olakšice u iznosu od 25,5 milijuna kuna

Odgovarajući na pitanja vijećnika tijekom aktualnog sata 37. sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Ivica Kirin osvrnuo se na olakšice koje su ostvarili poduzetnici koji su ušli u virovitičke poduzetničke zone, kao i broj zaposlenih u zonama.

– Na temelju nedavne analize koju smo radili, moram naglasiti da je u posljednjih osam godina, odnosno od 2013. do 2020. godine, u poduzetničkim zonama grada Virovitice kupoprodajne ugovore potpisalo 20 poduzetnika. Oni su, temeljem našeg Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice, ostvarili olakšice u iznosu od 25,5 milijuna kuna. U tom istom periodu u zonama je posao dobilo 329 osoba. Ako gledamo period od kada su zone u funkciji, odnosno od 2005. do 2020. godine, u zonama I.II i III te zonu Antunovac posao je pronašlo ukupno 726 osoba – rekao je gradonačelnik I. Kirin.

U budućnosti će investitori na području našeg grada imati na raspolaganju i poduzetničku zonu Zapad II koja će se prostirati na 390,40 ha površine i kako takva bit će najveća u Republici Hrvatskoj.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content