U središtu Suhopolja gradit će se kružni tok, a očekuje se i obnova 15 kilometara duge dionice D2 do Sladojevaca

Na inicijativu zamjenika župana Marija Klementa, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta (Igor Sabolović), te Grada Slatine (gradonačelnik Denis Ostrošić) i Općine Suhopolje (načelnik Siniša Horvat).

Govorilo se o projektu obnove dionice D2 od središta Suhopolja do Sladojevaca, odnosno ulaska na “slatinsku obilaznicu”. Riječ je o 15 kilometara prometnice koja je iznimno prometna, a budućim projektom bi se dodatno poboljšala sigurnost svih sudionika u prometu. Kroz projekt bi u središtu Suhopolja, niknuo i kružni tok. On bi u središtu Suhopolja olakšao promet, prvenstveno za teretni promet. Za navedeni projekt se čeka potvrda glavnog projekta.

IMG 8226
foto: K. Toplak

– Dionica između Suhopolja i Slatine je iznimno prometna i samim time joj i treba obnova kako bi u godinama pred nama ona bila sigurnija za sve sudionike, kako vozače, bicikliste, tako i za pješake jer se planira i izgradnja pješačkih staza kojih danas nema ili su u lošem stanju, na području Jugovog Polja, Cabune, Bistrice, Donjih Meljana – naglasio je zamjenik župana Marijo Klement.

Osim toga govorilo se i o nastavku gradnje brze ceste od Suhopolja prema Slatini, a doznalo se kako je natječaj za projektiranje u zadnjoj fazi.

– U srpnju 2020. godine je potpisan ugovor o projektiranju, rok završetka je siječanj iduće godine. Radi se o nastavku Podravske brze ceste, koja će spajati današnju “sjevernu obilaznicu”, koja izbija kod Lipovca, s gradom Slatinom. Procijenjena vrijednost radova iznosila bi 540 milijuna kuna – zaključio je Klement.

(www.vpz.hr)

IMG 8236
foto: K. Toplak
IMG 8231
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content