Vladimir Gašparac više nije vođa lavljeg brloga: Legendarni trener Franjo Meter s Majom Grdić preuzima kormilo virovitičkog prvoligaša

Uoči treninga rukometašica 1234 Virovitice u petak navečer predstavljen je novi trenerski dvojac Franjo Meter i Maja Grdić koji su naslijedili Vladimira Gašparca, koji je na klupi virovitičkih prvoligašica bio punih 18 mjeseci. Franjo Meter i Maja Grdić ekipu su preuzeli dan prije utakmice 13. kola 1. hrvatske rukometne lige s Umagom. Bit će to susret dviju ekipa Lavica, jer oba grada u svojim grbovima imaju lava.

Meteru će ovo biti drugi mandat na klupi virovitičkog ženskog rukometnog prvoligaša. U prvom navratu 2007. godine vodio je ekipu u kojoj mu je jedna od ključnih igračica bila današnja prva suradnica Maja Grdić. Maja je u to vrijeme bila polivalentna igračica, koja je igrala na svim pozicijama u ekipi osim vratara.

Grdic Meter Hajmasi

Franjo Meter u većini slučajeva na trenersku poziciju dolazio je kao vatrogasac. Iza sebe ima dugogodišnju igračku i trenersku karijeru. Počeo je u Virovitici iz koje je otišao u Crvenku. Nakon Crvenke godinama je igrao za Krivaju iz Zavidovića u kojoj je završetkom vratarske karijere započeo trenersku. Iduća trenerska destinacija Franje Metera bio je Katar, gdje je bio dvadesetak godina u reprezentaciji i najboljem klubu Al Saadu. Trenirao je i oba virovitička rukometna kluba. Uz trenerski rad bio je predavač na Višoj trenerskoj školi u Sarajevu. Posljednjih godina, kao umirovljenik povremeno je radio s vratarima.

Maja Grdić je cijelu svoju trenersku karijeru provela u Virovitici vodeći ekipe u mlađim dobnim uzrastima. Mlađi dio sadašnje prve rukometne korake upravo je napravio kod trenerice Maje Grdić.

Lavice

U subotu, 6. veljače u 19 sati u sportskoj dvorani osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić novi trenerski dvojac će imati vatreno krštenje. S druge strane trenera Metera bit će Nataša Miočinović, koju je trenirao u mlađim dobnim uzrastima tadašnjeg Tvin – Trgocentra. Nataši bi glavna prepreka do mreže mogla biti njezina nekadašnja suigračica i školska kolegica Martina Majkovčan.

Na žalost ljubitelja rukometa, utakmica se sukladno epidemiološkim mjerama igra bez nazočnosti gledatelja.

(www.icv.hr, mš, foto: 1234 Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content