3. HNL SJEVER Podravina pojačana Golubarom stiže na Vegešku, ali Bosilkovski ima prvog topnika lige i računa na tri boda

U subotu, 27. ožujka u 15 sati i 30 minuta 16. kolom nastavlja se natjecanje u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever. Momčad Virovitice na svom terenu u Sportskom centru Vegeška dočekuje čvrsti sastav Podravine iz Ludberga. U prošlom kolu Podravina je na svom terenu pobijedila posljednjeplasirani Podravac iz Virja rezultatom 2:0.

Virovitički “narančasto – crni” su igrali županijski derbi u Orahovici. U čvrstoj i izjednačenoj utakmici, u kojoj su dueli povremeno bili prežestoki, domaći igrači su u samoj završnici sretno i spretno došli do pobjede i tri boda.

Od ponedjeljka trener Virovitice Goran Bosilkovski svoje pulene priprema za subotnji susret, u kojemu računa na tri boda.

-Cilj nam je pobjeđivati na našem travnjaku, a zatim te uspjehe dodatno oplemeniti uspjesima na gostovanjima – kratko je prokomentirao Bosilkovski.

U virovitičkim redovima nema ozlijeđenih i kažnjenih igrača te su svi u konkurenciji za početni sastav. Virovitički subotnji gosti se nalaze na sedmom mjestu na tablici s četiri boda više od svojih domaćina. Tijekom zime dodatno su pojačali igrački kadar jer im je pristupio napadač Josip Golubar, koji je trenutno s osam zgoditaka treći topnik lige. Jesenas je Golubar igrao za Varteks i upravo je on potopio virovitički brod na varaždinskom stadionu Slobode postigavši dva ključna zgoditka za varaždinske “bumbare”.

U domaćim redovima i dalje je najbolji strijelac iskusni Nikola Suvajac, ujedno i prvi topnik lige s deset pogodaka. Zabio je Suvajac u županijskom derbiju protiv Papuka pa je očito da se sjajna jesenska golgeterska forma nastavlja i u proljetnom dijelu natjecanja.

U virovitičkim redovima se nadaju da će uspjeti zaustaviti ludbreški napad, čime bi otvorili put svojoj pobjedi i osvajanju tri boda s kojima bi zadržali priključak u borbi za plasman u ligu za prvaka.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content