4. LIGA BJ-KC-VT Čazma bolja od Pitomače, Presečan: Sve ono što smo planirali ovaj tjedan palo je u vodu

-Ne mogu biti zadovoljan, pogotovo ne nakon poraza u prvom proljetnom kolu na domaćem terenu. Sve ono što smo radili i planirali ovaj tjedan palo je u vodu. Katastrofalan početak, koštale su nas prije svega individualne greške na samom početku utakmice – bile su prve riječi vidno razočaranog stratega Pitomače Ivana Presečana nakon subotnjeg poraza na Gmanju protiv Čazme.

Nažalost, domaći nogometaši nisu se uspjeli revanširati, do ovog kola, desetoplasiranoj ligaškoj momčadi koja ih je u jesenskom dijelu sezone nadigrala s 4:1. Gosti su odlično otvorili susret s dva brza pogotka, koja su, ispostavilo se kasnije, bila kobna za Presečanovu momčad. Na kraju, konačan rezultat 1:2.

Kao što smo već rekli, gosti iz grada Čazmatransa bolje ulaze u susret i kontrama u samo dvije minute uništavaju domaću obranu za početnih 0:2. Strijelac u 6. minuti susreta bio je Dominik Furmek, dok je u 7. minuti ekspresno povisio Dario Kirin. Domaćima ništa nije polazilo od noge, a taj rezultat nije se mijenjao u prvih 45 minuta susreta.

Bolju igru u nastavku domaći su okrunili pogotkom Mateja Babića u 60. minuti utakmice. Dodatni hendikep domaćima u ovom susretu bilo je neigranje Nikole Plavšića. U posljednjih dvadesetak minuta klub s Gmanja kreće na “sve ili ništa”. U takvoj igri iskusni Matija Miloš izborio je slobodan udarac s ruba 16, ali ništa od svega.

Prijetili su i gosti, a dva odlična pokušaja ukrotio je bez većih problema domaći vratar Hrvoje Zdelar. Imali su gosti još nekoliko vrlo dobrih prigoda, ali odličan posao u obrambenom dijelu odradili su Valentino Paradinović i Matko Reščić. Posljednjih desetak minuta rasle su tenzije, a u jednom je trenutku došlo do međusobnog koškanja. U toj gužvi ipak nije eskaliralo. Posljednjih par minuta susreta Pitomačani su izborili dva udarca iz kuta. Na skok je išao i domaći vratar Zdelar, ali rezultat se ipak nije promijenio.

Pitomača je tako upisala minimalni poraz u prvom proljetnom, a 16. redovnom kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Sljedećeg vikenda put ih vodi na neugodno gostovanje u Kloštar Podravski.

-Ako budemo ovako nastavili igrati imat ćemo velikih problema. Nonšalantni pristup “lako ćemo”, obio nam se o glavu. Cijeli tjedan govorimo o kontrama i polukontrama protiv Čazme, na kraju mi primimo dva pogotka upravo iz kontre. Sada idemo u Kloštar, tamo se moramo vaditi, a svi znamo o kakvom je terenu riječ, pogotovo ja koji sam tamo igrao godinama. Čeka nas puno teža utakmica nego ova danas – dodao je Presečan.

Pitomača – Čazma 1:2

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content