BACANJE KUGLE Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan u Puli osvojio titulu prvaka Hrvatske

Novo zlato i titulu prvaka Hrvatske u bacanju kugle osvojio je slatinski paraolimpijac Marijan Presečan.

Naime, u Puli je prošlog vikenda održano 24. otvoreno pojedinačno para-atletsko Prvenstvo Hrvatske, na kojem se za medalje borilo oko stotinu para-atletičara. U disciplini bacanja kugle kategorije F 53 najbolji je bio upravo Slatinčanin Marijan Presečan. Njegova je kugla najdalje letjela do 7,31 metara. I nije to bio rezultat koji je baš previše razveselio Presečana, no pobjedi, pogotovo onoj koja donosi titulu najboljeg u državi, ne gleda se u zube.

Imao je Marijan drugačije planove prije ovog prvenstva, o čemu smo već pisali, a u njima je bilo postavljeno pokušati poboljšati osobni rekord od 7,70. Ovaj lagani “podbačaj” stigao je iz razloga što je tik prije natjecanja Marijan bio primoran sudačkom intervencijom gotovo kompletno promijeniti bacačko postolje, a što je uvelike utjecalo na konačnu izvedbu koja je zahtijevala promjenu već uvježbane tehnike.

Što se tiče situacije oko plasmana na Paraolimpijske igre u Tokiju, tu je Marijan donio nove itekako dobre vijesti. Na listi 6 najboljih rezultata ostvarenih u posljednje dvije godine koji vode direktno u Tokio, Presečanovih je 7,70 skočilo na visoko 3. mjesto jer je jedan od bacača prešao u drugu kategoriju.

(www.icv.hr, adf, dj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content