BLAGDAN SV. JOSIPA Počele molitvene pripreme za zaštitnika radnika, obitelji i očeva

Približava se blagdan sv. Josipa, jednog od omiljenih svetaca koje štuju vjernici u Hrvatskoj. Sveti Josip zaštitnik je Crkve i obitelji i njemu je posvećena cijela ova godina, pa će se i u crkvama diljem zemlje posebno proslaviti njegov blagdan, koji se obilježava 19. ožujka.

Sveti Josip inače je zaštitnik je i Hrvatskog sabora te radnika a na njegov dan obilježava se i Dan očeva, budući da je Isusu bio zemaljski otac, uz kojega je rastao i živio jednostavnim radničkim životom.

Vjernici u župama na području Virovitičko-podravske županije počeli su s pripremama za ovaj blagdan. Župa Svetog Josipa u Slatini od 20. siječnja do blagdana sv. Josipa svake srijede slavi misu u dva termina, čime će obilježiti pobožnost devet srijeda ovom svecu, koji je ujedno i zaštitnik župe.

Župa svetog Roka u Virovitici također će posebno obilježiti blagdan sv. Josipa – svetim misama u 7 i 9 sati te redovnom večernjom misom u 18:30 sati.

U Milanovcu, župa Blaženog Alojzija Stepinca također održava pobožnost 8 srijeda, a posljednju će se održati 17. ožujka. Na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka u 18 sati bit će molitva krunice, nakon koje će biti večernja misa u 18:30 sati.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content