FOTO Mesićeva momčad slavila u derbiju vječitih rivala: Marino Grizelj s dva lijepa pogotka riješio pitanje pobjednika

Derbi kola 2. županijske nogometne lige Zapad odigran je jučer (nedjelja) na nogometnom igralištu u Svetom Đurđu između domaće momčadi i milanovačkog Sokola. Bio je to susret vječitih rivala koji je, za razliku od onog jesenskog, ovog puta pripao momčadi Đurđa na čijoj klupi sjedi trener Nikola Mesić.

Domaćin je u ovom susretu bio bez prvog vratara Vedrana Botića koji je odrađivao tri žuta kartona, a veliki hendikep također je bio izostanak veznjaka Mateja Rajnovića. U sličnim problemima našli su se i gosti, koji su doputovali bez nekoliko standardnih prvotimaca, a još veći udarac doživjeli su u 36. minuti kad je zbog ozljede igru morao napustiti Ivan Biondić, jedan od ponajboljih igrača u redovima momčadi stratega Ante Mikulića. I domaći igrač Hrvoje Reider također je zbog ozljede napustio igru u 42. minuti susreta, a zamijenio ga je nedovoljno oporavljeni Marino Grizelj, ispostavit će se kasnije, čovjek odluke.

MG 5371

Prvi gol pao je u 9. minuti susreta. Nakon nekoliko duplih paseva i lijepo složene akcije, na asistenciju Tonija Kovačića precizan je bio Luka Funko i domaćin ima početnih 1:0. Taj rezultat stajao je do 22. minute kada gostujuća “desetka” Dorian Uzelac vraća stvari na početak. Odličan udarac Bistrovića skinuo je mladi 16-godišnji vratar Filip Lukačević kojemu je ovo bila prva službena utakmica u seniorskom nogometu, ali obrana domaćih nije najbolje reagirala nakon odbijanca i “sokoli” to kažnjavaju. Rezultatom 1:1 momčadi odlaze na predah.

MG 5400

U nastavku se igralo otvoreno, pokušavali su i jedni i drugi, ali domaća momčad bolje je stajala na terenu i u samom finišu utakmice kaznila goste s još dva pogotka. Autor je bio najbolji domaći topnik Marino Grizelj. Za 2:1 pogodio je u 83. minuti iz slobodnog udarca s ruba “16”. Lopta je prohujala pokraj “živog zida” gostiju, a vratar Majer-Križ bio je nemoćan. Veliko slavlje na klupi domaćih.

MG 5423

Tri minute kasnije Grizelj je iskoristio svoju brzinu i jednu dugu loptu mirno poslao preko gostujućeg vratara za konačnih 3:1. Gosti su u nastavku imali jednu ozbiljniju prigodu, a to je bio šut Filipa Đurčevića s nekih dvadesetak metara. Lopta je sijevnula pokraj vratnice domaćeg gola.

Potpuno zaslužena pobjeda domaćina koji je s nova tri boda skočio na treće mjesto ligaške ljestvice. Odličan posao odradila je i sudačka trojka Kečkiš, Maslać, Huber.

MG 5339

-Prije svega čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici. Svakako želim pohvaliti sudačku trojku koja je odradila odličan posao, a posebno mi je drago zbog našeg mladog vratara koji je jučer prvi put stao na vrata u jednoj službenoj seniorskoj utakmici. Pobijedili smo pa se nadam da će mu ova uakmica ostati u jako lijepom sjećanju. Što se tiče igre, bila je ovo jedna tvrda utakmica u kojoj je rezultat mogao otići i na drugu stranu. Mislim da smo bolje stajali na terenu, posebno u nastavku, očistili u zadnjoj liniji sve pokušaje gostiju koji su probali napadače tražiti dugim loptama i na kraju ih u završnici matirali s dva lijepa pogotka – zadovoljan igrom svoje momčadi i pobjedom u “gradskom derbiju” bio je domaći strateg Nikola Mesić.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”624977″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content