Grad Virovitica: Umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 2.000 kuna, dobit će uskrsnicu u iznosu od 200 kuna

Gradonačelnik Ivica Kirin donio je Odluku o odobravanju isplate prigodnog dara povodom uskrsnih blagdana umirovljenicima s područja grada Virovitice.

Prigodan dar u iznosu od 200 kuna Grad Virovitica isplatit će svim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada te primaju mirovinu nižu od 2.000 kuna (prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje).

– Ovu Odluku donijeli smo s obzirom na visinu mirovina i troškove života, ali i cjelokupnu situaciju nastalu uslijed pandemije koronavirusa. Na ovaj način želimo pomoći najugroženijim skupinama u našem društvu, a to su naši umirovljenici s najnižim primanjima – rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Isplata će se vršiti gotovinski na Gradskoj blagajni (Trg kralja Zvonimira 1), a o terminima podjele Grad Virovitica obavijestit će na svojoj službenoj stranici te putem lokalnih medija.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu prigodnog dara povodom Uskrsa prilikom preuzimanja trebaju priložiti dokaz o trenutnom prebivalištu, odnosno osobnu iskaznicu te dokaz o visini mirovine – zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke u kojoj primaju mirovinu ili potvrda o visini mirovine izdana od strane HZMO.

Tko ne bude u mogućnosti sam podići novac, tada osoba koja podiže novac, uz vlastitu osobnu, treba ponijeti i osobnu iskaznicu korisnika koji ima pravo isplatu prigodnog dara, kao i dokaz o visini mirovine.

(virovitica.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content