Hala Viroexpo otvorila vrata za sve sportaše, Mijok: Uz provođenje epidemioloških mjera, svi će moći koristiti terene

Od danas, 1. ožujka, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH dozvoljeni su treninzi svih sportaša u zatvorenim prostorima, uz poštivanje niza epidemioloških mjera. O tome nam je ukratko rekao Bojan Mijok, direktor tvrtke Viroexpo, koja upravlja istoimenom multifunkcionalnom halom, koju za treninge koriste mnogobrojni sportaši sa područja grada Virovitice i šire okolice.

– Sukladno svim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ponovno smo otvorili naša vrata za sve korisnike. Svi se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera. Na ulazi su postavljeni dezinficijensi za ruke, a naš djelatnik svim korisnicima mjeri tjelesnu temperaturu. Tenisači su već počeli s treninzima. Kontaktni sportovi, kao što su rukomet i košarka, terene mogu koristi sukladno preporukama samo za kondicijske treninge. Svlačionice su zatvorene pa sportaši moraju doći od kuće već obučeni za trening. Na ulasku i izlasku u ove prostore moraju se koristi zaštitne maske. Hala se redovito provjetrava, ventilacija je stalno uključena. Zrak je čist. Ispunjavamo sve mjere kako bi zadržali pozitivnu epidemiološku sliku u našoj županiji – rekao je Mijok te istaknuo kako su se svi dosadašnji korisnici već javili za rezervaciju prostora.

– Javili su nam se svi dosadašnji korisnici. Tako da će svi koji su do sada trenirali u dvorani Viroexpo ponovno ovdje održavati treninge, naravno uz mjere kojih se svi trebamo pridržavati – zaključio je Mijok.

Svi sportaši koji treniraju u zatvorenim prostorima s oduševljenjem su dočekali povratak trenažnom procesu. Za kontaktne sportove ima još dosta ograničenja u treniranju, ali su svi uvjereni da će im, uz poboljšanje epidemioloških prilika, u idućem razdoblju biti omogućeno treniranje u uobičajenom opsegu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content