Ivan Radić predstavio kandidaturu za gradonačelnika Osijeka: Prije svega želim vratiti vjeru u naš grad, optimizam koji nam već dugo nedostaje

Na prostoru nekadašnjeg industrijskog postrojenja OLT-a koji se planira kroz županijski projekt  prenamijeniti u poduzetnički i sportski inkubator, zatvorene bazene i druge  nove sadržaje, a s porukom ‘Nova energija Osijeka’, objavljena je danas kandidatura saborskog zastupnika Ivana Radića za gradonačelnika Grada Osijeka.

Radićevu kandidaturu najavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je rekao da nakon preuzimanja odgovornosti za Županiju na prošlim lokalnim izborima, sljedeći korak mora biti Grad Osijek.

– Ivane, pred tobom je obaveza okrenuti trendove u Osijeku na bolje zajedno s Osječko-baranjskom županijom gdje ti stojim na raspolaganju- rekao je Anušić, naglasivši da će sinergija kroz vertikalu Grada, Županije i Vlade RH biti vidljiva upravo i kroz projekt revitalizacije OLT-a za što je nužna uloga gradske uprave kako bi Osijek dobio nove sadržaje.

Svoju podršku izrazili su i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, a Anušić je istaknuo kako Radić ima i podršku cjelokupne Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Uz zahvalu svima prisutnima, Radić je najavio da će se zajedništvom Osijek u kratkom vremenu pozicionirati u vrh Hrvatske po svim kategorijama. Osvrnuo se na lokaciju s koje se predstavio kao kandidat za gradonačelnika Osijeka.

MRM 9819

 -Nalazimo se u OLT-u u kojem ne gledam prošlost nego vidim nevjerojatan potencijal, vidim prostor od šest hektara gotovo u centru Grada, arhitekturu koju ćemo dijelom očuvati, vidim prostor za olimpijski bazen, poduzetnički i sportski inkubator, za kazališnu scenu, koncertnu dvoranu i brojne druge sadržaje za kojima naš Grad vapi. Prvi korak je napravljen, Županija je pokrenula tu priču, u postupku je dobivanje vlasništva nad ovim prostorom od strane države što će se dogoditi na jednoj od sljedećih sjednica Vlade RH, a nakon toga slijede javni natječaji i priprema projektne dokumentacije te u konačnici građevinski radovi. Odlučili smo se za ovakve velike projekte. Dokaz za to su i dizalice koje ćemo uskoro vidjeti na izgradnji Gospodarskog centra i Regionalnog distributivnog centra za voće i povrće, sve skupa vrijednosti oko 150 milijuna kuna na području našeg Grada. Županija je tu pokretač, ali u svemu tome mora sudjelovati i gradska uprava. Tu je i projekt obnove Zračne luke Osijek, a za sve navedeno imamo podršku Vlade RH- rekao je Radić.

-Nažalost, Grad smo koji je bio zanemaren i nacionalno nebitan, po svim parametrima zaostajemo, nemamo spremne projekte, grizu nas komarci, muči nas ambrozija i konačno je vrijeme da to promijenimo. Vrijeme je da prestanemo tražiti krivce, da mi preuzmemo odgovornost i na taj način promijenimo budućnost Osijekadodao je.

Naglasio je kako se gradski novac ne koristi efikasno i transparentno na što je godinama upozoravao, te je istaknuo potrebu za promjenama po uzoru na druge razvijene gradove i sredine, kao i za većim povlačenjem novca iz EU fondova.

-Mi moramo izaći izvan okvira gradskog proračuna. Za velike, strateške projekte koji će istinski promijeniti naš život potrebno je zahvatiti u fondove Europske unije, nacionalna sredstava i uključiti se u županijske projekte- nastavio je Radić.

-Imam energije, neopterećen sam i otvoren za sve koji mogu doprinijeti. Znam da Osijek ima ljude koji mogu, hoće i znaju. Ja trebam njihov angažman i pozivam ih da se priključe. Želim preslikati sve dobre modele hrvatskih, ali i europskih gradova kako bismo Osijek učinili boljim. Zašto? Pa Osijek mora učiti od najboljih da bi bio najbolji!
No, prije svega želim vratiti vjeru u naš Grad, optimizam koji nam već dugo nedostaje. Pogledajte ekipu s naše IT scene, naše Bravesice i cijeli niz kulturnjaka, dizajnere, Bjelicu i naše nogometaše, mog prijatelja Roberta Seligmana i u konačnici župana Ivana Anušića i njegove rezultate. Ti ljudi su primjer i dokaz da se može. Vrijeme je da se suvremena, vrijedna i transparentna gradska uprava priključi i da zajedno promijenimo sliku grada.
I za kraj, Osijek može, pokrenimo ga i stavimo ga konačno na prvo mjesto – pozvao je Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content