Kamata nula posto za poljoprivrednike: Objavljen Javni poziv kojim Virovitičko-podravska županija subvencionira kamatu za proljetnu i jesensku sjetvu

Nakon što je virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao ugovor s pet poslovnih banaka za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve u 2021. godini uz subvenciju kamata do 4 posto, čime će poljoprivrednicima moći dobiti kredite od nula posto kamata, objavljen je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate kredita proljetne i jesenje sjetve u 2021. godini na području Virovitičko-podravske županije.

Korisnici kredita mogu biti fizičke osobe – obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) u sustavu PDV-a, te pravne osobe i obrti, odnosno svi oni upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, odnosno Upisnik poljoprivrednika sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Županije, te koje imaju registriranu poljoprivrednu proizvodnju na području Virovitičko-podravske županije ili pravne osobe koje kredit koriste za opskrbu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava repromaterijalom moraju biti registrirane za trgovinu i distribuciju poljoprivrednog materijala.

viber slika 2021 03 04 13 12 05
Foto: K. Toplak

– Županija će subvencionirati kamatu do 4 postotna poena kreditnih linija, na iznose kredita od 20.000 do 500.000 kuna. Kamata će krajnjem korisniku iznositi NULA posto i sve će snositi Virovitičko-podravska županija. Time će našim poljoprivrednicima i onima koji žive od poljoprivrede, biti jeftinija poljoprivredna proizvodnja – naglasio je župan Igor Andrović.

Detaljne uvjete o ovom Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content