Korona u OBŽ: 12 novozaraženih i 2 preminule osobe u posljednja 24 sata, utvrđeno nekoliko kršenja mjera

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije u posljednja 24 sata za područje OBŽ obrađeno je 329 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije su iz Čepina i Đakova, a po jedna iz Belog Manastira, Bizovca, Petrijevaca i Trnave.

Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od Covida-19 i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 11 na respiratoru, dok je 12 osoba na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 61 i 79 godina.

Trenutno se u samoizolaciji, na području Osječko-baranjske županije, nalazi 938 osoba.

Policijski službenici proveli su 25 provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe iz Dalja i Belišća. Obavili su i 134 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera. 36 provjera vršilo se u ugostiteljskim objektima, 8 u prodavaonicama, 5 u pekarnicama, 4 u trgovačkim centrima, dok je preostalih 3 provjere vršeno u drugim objektima. Pri tomu su utvrdili 5 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content