KUD „Petar Preradović“ iz Grabrovnice održao redovnu godišnju skupštinu

Jučer (četvrtak) održana je redovna godišnja skupština KUD-a „Petar Preradović“ iz Grabrovnice. Skupštinu je predvodila predsjednica Draženka Slavić pozdravivši sve prisutne, a dopredsjednica Marija Kovačević – Švarbić osvrnula se na aktivnosti u prošloj godini.

Istaknula je da je 2020. godina bila je izuzetno teška za rad KUD-a jer su sukladno epidemiološkim mjerama zabranjena sva veća okupljanja, gotove sve aktivnosti, kao i probe zbog fizičkog kontakta i povećane opasnosti od širenja virusa.

– Planirali smo organizirati 39. susrete folklora u Grabrovnici krajem ožujka povodom pjesnikova rođendana, no zbog koronavirusa ti planovi su propali – rekla je dopredsjednica Marija Kovačević-Švarbić.

Iako zbog epidemiološke situacije nisu održana mnoga događanja i manifestacije, KUD je sudjelovao na dio manifestacija na području općine Pitomača koje su se uspjele održati tijekom prošle godine.

162033478 766928060849570 2888378192798961779 n
Foto: KUD “Petar Preradović”

Tako su sudjelovali na Noći Muzeja u Starogadačkom Marofu, obilježili su Valentinovo u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića, ispekli su krafne u sklopu manifestacije „Fašenki v Pitomači“, na obilježavanju dana Općine Pitomača – Vidovu, na manifestaciji „Predvečerje  kruha, vina i pjesme“ prigodnim štandom s domaćim kolačima i delicijama te su sudjelovali u izložbi ručno rađenih maski „Novo normalno, nosim masku“ u Kladarama.

Predsjednica društva iznijela je plan za 2021. godinu koja uključuje predstavljanje Grabrovnice nastupima dječje skupine na svim manifestacijama koje će se moći održati.

– Jednako tako nastavit ćemo s uređenjem sela, sa suradnjom s Mjesnim odborom, nogometnim klubom i DVD-om, kao i sudjelovanjem na svim kulturnim i humanitarnim događanjima u Općini Pitomača – istaknula je predsjednica Draženka Slavić.

Na samom kraju zahvalila se svim članovima i članicama za rad i trud tokom cijele prošle godine, te se nada da će ove godine Društvo raditi i sudjelovati u punom jeku na svim planiranim događanjima.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content