Kulturna udruga Kreda održala završnu konferenciju projekta “Talenti su moj temeljni kapital!”

Kulturna udruga Kreda u četvrtak, 25. ožujka je u Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju održala završnu konferenciju projekta “Talenti su moj temeljni kapital!”. Riječ je o projektu čiji je nositelj Općina Suhopolje, a provodili su ga partneri Kulturna udruga Kreda u Suhopolju, Udruga Put do uspjeha u Zagrebu i Svjetski savez mladih u Osijeku.
Projekt je vrijedan 1.495.519,60 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda putem poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” te je usklađen s Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt se provodio na području tri županije: Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Grada Zagreba, a ukupno je okupljao 40 polaznika. Cilj projekta bio je dugotrajno nezaposlenim osobama te pripadnicima ostalih marginaliziranih skupina omogućiti edukacije za osobni i profesionalni razvoj te upis verificiranog obrazovnog programa po vlastitom odabiru.

IMG 0723

– Polaznici su prošli niz edukacija o otkrivanju vlastitih potencijala i talenata, dizajnu karijere, motivaciji i samomotivaciji te osnovama poduzetništva i marketinga. Zahvaljujući ovim edukacijama izabrali su verificirane obrazovne programe koje su na kraju i upisali – rekla je Gordana Knežević, koordinatorica projekta, te dodala kako je zahvalna svim polaznicima jer je njihov angažman uvelike doprinio uspješnosti ovog projekta.

Na završnoj konferenciji projekta bili su prisutni i zamjenik župana Virovitičko – podravske županije Marijo Klement te načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat koji su pohvalili rad Kulturne udruge Kreda, kako na ovom projektu, tako i na ostalim aktivnostima koje tijekom godine organiziraju. Načelnik Horvat čestitao je svim polaznicima te im uz prigodne poklone uručio potvrde o sudjelovanju u projektu.

– Završetkom ovog projekta dobili smo 40 osoba dodatno kvalificiranih za 16 različitih zanimanja. Vidljiva je i promjena u stavu polaznika prema traženju posla, kao i samopouzdanje koje su stekli zahvaljujući novim znanjima. Više od trećine polaznika se tijekom provedbe zaposlilo, što smatramo najboljim pokazateljem uspješnosti ovog projekta – zaključila je Anja Fosić, voditeljica projekta.

 

Untitled 1 copy

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content