Mijo Pavelko proslavio 40 godina profesionalne glume: Zadovoljstvo mi je što sam član Kazališta Virovitica i što smo ga uspjeli podići na višu razinu

Više od 100 uloga, desetak režiranih predstava i dvadesetak scenografija – sve to i puno više sažima se u 40 godina profesionalnog rada virovitičkog glumca Mije Pavelka. Svoj jubilej proslavio je predstavom „Alabama“ u kojoj glumi Vinka, oca i supruga u obitelji razorenoj samoubojstvom djeteta, konkretno sina. Za jubilarnu predstavu, reći će, to je teška obiteljska priča, kao uostalom i njegova uloga.

– Teška je to uloga. Treba to sve unutar sebe prevladati, ali upravo zbog toga mi se i svidjela. Mogu reći da smo svi zajedno izvrsno radili i surađivali s našim redateljem, te da mi je zadovoljstvo što sam dio ove predstave i ovog ansambla – kaže Pavelko, čiji je profesionalni angažman u kazalištu započeo 15. veljače 1981. godine.

mijo

– Došao sam i prije u omladinsku scenu, ali taj se datum bilježi kao pravi početak mojeg profesionalnog angažmana. Podsjetio me na ovih brzo proletjelih 40 godina. Bilo mi je lijepo svih ovih godina i uistinu mogu reći da mi je zadovoljstvo što sam bio i što sam još uvijek član Kazališta Virovitica, te što smo ga uspjeli održati i podići na višu razinu – kaže Mijo Pavelko. (www.icv.hr, mlo, ak, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content