Ministarstvo hrvatskih branitelja: Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini.

Navedeni Poziv otvoren je do 9. travnja 2021. godine.

Prihvatljivi podnositelji su: nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Prilikom podnošenja zahtjeva za dodjelu potpore, podnositelj zahtjeva mora imati status nezaposlene osobe i biti prijavljen u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Potpora iznosi do najviše 80.000 kuna, uključujući i navedeni iznos. Potpora je jednokratna i nepovratna ukoliko se namjenski utroši u skladu s poslovnim planom. U Državnom proračunu za 2021. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 27 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu.

Tekst Javnog poziva, kao i pripadajući dokumentacija, dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi.

(branitelji.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content