MLADI DIREKTOR Poduzetnik (29) utajio porez i 1,9 milijuna kuna s računa tvrtke spremio u džep

U srijedu, 10. ožujka, policijski službenici Službe kriminalističke policije su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom sa područja općine Pitomača, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 29-godišnjak, tijekom 2019. godine, kao odgovorna osoba u svojstvu direktora u tvrtki, u vremenskom periodu od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, izbjegavao plaćanje poreza, davao netočne podatke o okolnostima poslovanja društva koja se stvarno nisu dogodila, te uporabom fiktivnih ulaznih računa umanjio poreznu obvezu za iznos PDV-a po ulaznim računima u iznosu većem od 357.000 kuna, čime je počinio kaznena djela utaja poreza ili carine i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Nadalje, 29-godišnjak je u vremenu od 9. siječnja do 16. svibnja 2019. godine u istoj tvrtki, u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi za sebe, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa društva, tako što je podizao gotovinu u iznosu većem od 1.970.000 kuna s računa tvrtke, koju nije koristio za poslovanje društva, već je istu zadržao za sebe, čime je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Slijedi posebno izvješće ŽDO Bjelovar.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content