MORH objavio poziv učenicima 3. razreda srednje škole za studij vojnog pilota

Ministarstvo obrane RH raspisalo je Javni poziv zainteresiranim kandidatima, učenicima 3. razreda srednje škole, za Studij aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ako to žele, priopćeno je iz MORH-a.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2021. godine.

Iz Ministarstva obrane ističu da će zainteresirane kandidate/kinje pozvati na odabirni postupak u kojemu moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage RH i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2021., navode iz MORH-a.

Kandidati/kinje koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka odnosno kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Tijekom pohađanja 4. razreda srednje škole, sukladno natječaju koji će MORH raspisati za akademsku godinu 2022./2023. za upis kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, kandidati/kinje koji su, tijekom pohađanja 3. razreda srednje škole zadovoljili kriterije selekcijskog letenja, u redovnom postupku se prijavljuju na navedeni natječaj, zajedno s ostali kandidatima – učenicima 4. razreda srednje škole.

(www.icv.hr, morh.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content