Na državnoj cesti Osijek-Klisa vozio 201 km/h, dobio kaznu od 5 tisuća kuna

U vremenu od 4. do 6. ožujka na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 24 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 22 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 305 prekršaja od kojih 157 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 6 prekršaja upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 2 prekršaja odbijanja ispitivanja na prisutnosti droga u organizmu vozača i 100 ostalih prekršaja.

U petak, 5. ožujka, u 23,55 sati, na državnoj cesti broj 2 (Osijek-Klisa) zbog prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 42-godišnji državljanin Srbije. Vozač je upravljao osobnim automobilom, marke BMW i kretao se brzinom od 201 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrana korištenja strane vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content