Na koronavirus novopozitivno 57 osoba, po tri s područja Donjeg Miholjca, a dvije Našica

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 57 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba, njih 22, ima prebivalište na području Osijeka, po četiri na području Antunovca, Đakova i Erduta, po tri Donjeg Miholjca i Đurđenovca, po dvije Belog Manastira, Čepina, Darde i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Čeminac, Feričanci, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Petrijevci, Podgorač, Šodolovci i Trnava.

Na bolničkom liječenju nalazi se 76 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 56 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a 20 ih je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 60 godina.

Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 1.770 osoba.

Policijski službenici proveli su 27 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su kršenje utvrdili za jednu osobu, i to na MCGP Erdut prilikom izlazne kontrole. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 59 nadzora provođenja epidemioloških mjera (29 u ugostiteljskim objektima, 17 u prodavaonicama, 5 na benzinskim crpkama, 3 u vjerskim objektima, 2 u trgovačkim centrima i po jedan u frizerskom salonu, pekarnici i na tržnici) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content