Na koronavirus u OBŽ novopozitivno 17 osoba, u 150 nadzora provođenja mjera inspektori utvrdili 25 nepravilnosti

Pixabay

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 120 uzoraka od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus.

Šest novopozitivnih osoba ima osječko prebivalište, po dvije su s područja Belišća, Donjeg Miholjca, Đurđenovca i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Darde i Magadenovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalaze se 54 osobe oboljele od Covida-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 998 osoba.

U zadnja 24 sata policijski službenici proveli su 17 provjera osoba u samoizolaciji i 131 nadzor ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Tijekom vikenda (12.-15. ožujka) inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 150 nadzora provođenja epidemioloških mjera (115 u ugostiteljskim objektima, 20 u trgovačkim centima, 10 u trgovinama, 2 tržnice te po jedan frizerski salon, ljekarnu i pekarnicu) pri čemu su utvrdili 25 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)