Na koronavirus u VPŽ pozitivna samo jedna osoba, do sada je cijepljeno 7.376 osoba, ovaj tjedan stiže još 1.500 doza

Samo jedna osoba bila je pozitivna na virus SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata. Među 46 testiranih, kod jedne ženske osobe s područja grada Virovitice detektiran je koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je devet COVID pozitivnih pacijenata, dok se jedna osoba nalazi u KBC-u Osijek, na respiratoru.

Od 27. prosinca i početka cijepljenja protiv koronavirusa (Pfizer, Moderna i AstraZeneca), na području Virovitičko-podravske županije 5.442 osobe su cijepljene prvom, a njih 1.934 drugom dozom cjepiva. Ovaj tjedan na područje VPŽ stiže još 1.500 doza cjepiva.

Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2, zarazilo se 3.680 osoba. U ovu brojku uračunati su i najnoviji rezultati PCR testova, ali i „brzih“ antigenskih testova, koji se inače „ne prikazuju“ u redovitoj dnevnoj statistici.

Nažalost, 109 osoba preminulo je od posljedica infekcije COVIDOM-19. Usprkos trenutnom smirivanju situacije s koronavirusom, manjem broju zaraženih i hospitaliziranih, iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content