Nastavlja se priča o orahovačkim rodama: Ostale u Orahovici, ali pronašle novu lokaciju za gnijezdo

Priča o orahovačkim rodama iz dana u dan postaje sve zanimljivija. Nakon akcije uređenja njihovog gnijezda nadomak kuriji Mihalović gdje su godinama obitavale i njihovog prvog dolaska ovog proljeća, “bračni par” orahovačkih roda ipak je svoj mir odlučio potražiti malo dalje.

-Ova priča je doista nevjerojatna. Svakog dana pratio sam dolazak roda i kada je prva došla, mislio sam da je to to. Ali ipak su radovi koji se odvijaju na kuriji prebučni za njih pa su odlučile potražiti mir, ali ne jako daleko. Čak dapače, gnijezdo su savile vrlo blizu, na nekih 500-600 metara i to na ulazu u Ulicu Antuna Gustava Matoša ili kako će Orahovčani bolje znati, točno preko puta “saveza”. Tu je jedna bandera na koju su djelatnici HEP-a postavili postolje i eto, rode su se ovdje pronašle – kaže profesor Danijel Stojković te naglašava kako trud institucija i grupe građana za postavljanjem gnijezda kraj kurije bez obzira na sve nije bio uzaludan.

– To je bila odlična akcija i prateći rode primijetio sam kako u preletima obiđu i to gnijezdo vjerojatno želeći sačuvati svoje. Vjerujem kako će se jednog dana kada zgrada Centra bude gotova, vratiti na svoje staro mjesto – zaključio je Stojković.               

(www.icv.hr, vg)

2603rode 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content