Nutricionisti tvrde: Za doručak je bolje pojesti pizzu nego većinu pahuljica

Imamo dobre vijesti za sve one koji ujutro ne mogu odoljeti ostacima pizze od večer prije – nutricionisti kažu da je zdravije pojesti to za doručak nego punu zdjelicu pahuljica.

Nutricionistica Chelsey Amer kaže: “Možda će vas iznenaditi ova činjenica, ali jedna kriška pizze i jedna zdjelica pahuljica s mlijekom sadrže otprilike jednak broj kalorija. Ipak, pizza ima više proteina i držat će vas dulje sitima. Osim toga, kriška pizze sadrži više masti i manje šećera za razliku od pahuljica”, piše Večernji.hr.

cereals chocolate white bowl
Freepik

Ovo, naravno, ne znači da ćete naručivati pizzu svako jutro prije posla, ali mogli biste razmisliti još jednom prije nego posegnete za zdjelicom i paketom pahuljica – nećete unijeti sve nutritivne vrijednosti koje su vam potrebne, prenosi UNILAD.

Iako stručnjaci ne preporučuju pahuljice, a ni pizzu, savjetuju da vam svaki doručak bude bogat proteinima, dobrim ugljikohidratima i mastima – izbjegavajte šećer. Dobar primjer takvog doručka je zobena kaša s maslacem od kikirikija ili smoothie.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content