OBŽ U obnovljenom prostoru Obiteljskog centra započinje rad sa osjetljivim skupinama

Završetkom projekta „Društveni putokazi” koji je 2018. godine pokrenuo osječki Centar za socijalnu skrb, s ciljem obnove i uređenja derutnog i neadekvatnog prostora, grupni rad sa osjetljivim skupinama konačno se može odvijati u primjerenom prostoru.

U njemu će se, prema riječima ravnateljice Centra za socijalnu skrb Ivke Kaurinović raditi s djecom smještenom u udomiteljskim obiteljima, djecom i mladima koji su počinitelji vršnjačkog nasilja te djecom i roditeljima žrtvama vršnjačkog nasilja.

U obnovljenom prostoru pružat će se i druge izvanistitucionalne aktivnosti poput savjetovanja, edukacija i radionica za žrtve nasilja u obitelji, maloljetne roditelje, maloljetne trudnice, posvojiteljske obitelji i druge osjetljive skupine.

U tu su svrhu, u podrumu zgrade Obiteljskog centra u Jägerovoj ulici, površine 220 četvornih metara, uređene  su informatičke učionice, uredi, glavna dvorana, čajna kuhinja i dva sanitarna čvora. U prizemlju su obnovljene igraonice i učionice, a u dvorištu su postavljena igrala te je uređena terasa. Također su obnovljene elektroinstalacije, toplinska podstanica i hidrotehničke instalacije.

Vrijednost projekta je ukupno 3,2 milijuna kuna, a najvećim je dijelom (2,8 mil. kuna) sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U sklopu projekta, nabavljeno je i vozilo kojim će se koristiti mobilni tim za potrebe rada Obiteljskog centra kako bi potencijalnim korisnicima mogli pružiti potrebne usluge u sredinama gdje žive.

Uz to, stvoreni su uvjeti za provedbu aktivnosti s korisnicima različitih kategorija i uzrasta ne samo iz Osijeka nego i s područja cijele Osječko-baranjske županije čime će se poboljšati uključenost korisnika Centra u svakodnevne aktivnosti, društvene i radne procese, te će im se omogućiti kontinuiran rad na aktivnostima socijalizacije i pripremanja za samostalan život.

Za pružanje svih tih socijalnih usluga, u novom prostoru, bit će zaposlena  četiri dodatna stručnjaka.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content